Πάνω Frame
ΑΡΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ETAIΡΙΚΑ ΝΕΑ
& ΝΕΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
SITEMAP ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Ελληνικά English
Αναζήτηση
 
Κατηγορίες
Πληροφορίες
Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
Προσφορές NewsLetter
Υπηρεσίες
Όροι χρήσεως - Αποστολές
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Newsletter
Αν θέλετε να σας αποστείλουμε ενημερωτικό E-mail, παρακαλώ στείλετε μας το E-mail σας

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
 

 HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) :

Το 1959 η NASA αναθέτει σε μια εταιρία επεξεργασίας τροφίμων να παράγει τρόφιμα τα οποία θα ήταν ασφαλή 100% για την καταναλωσή τους στο διάστημα. Η εταιρία τότε αναπτύσσει ένα σύστημα Ανάλυσης Κινδύνου κι Κρισίμων Σημείων Ελέγχου (Hazard Analysis and Critical Control Points) HACCP.
Με το σύστημα HACCP εντοπίζονται τα σημεία εκείνα που μπορεί να εμφανιστεί κίνδυνος επιμόλυνσης του τροφίμου, είτε ο κίνδυνος αυτός είναι φυσικός, είτε χημικός, είτε μικροβιολογικός. Τα συστήματα διαχείρισης της υγιείνης και ασφάλειας των τροφίμων συνιστά μια τεκμηριωμένη μέθοδο διαχείρισης των πιθανών κινδύνων σε όλη την αλυσίδα από την παραγωγή, τη διανομή εώς και την κατανάλωση. Βασίζεται σε πρότυπα και αρχές που καθορίζουν τις διαδικασίες οι οποίες απαιτούνται ώστε να επιτευχθεί ο αποτελεσματίκος έλεγχος της παραγωγής τροφίμων. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία (93/43/ΕΟΚ) και αργότερα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ 178/2002) και στην Ελλάδα με την Υπουργική Απόφαση 487-04/10/2000, απαιτείται από τις εταιρίες που: Παρασκευάζουν, Παράγουν, Συσκευάζουν, Αποθηκεύουν, Μεταφέρουν, Διακινούν και Πωλούν τρόφιμα να εφαρμόζουν και να ακολουθούν διαδικασίες για την παραγωγή τροφίμων βάση των αρχών του HACCP.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να δημιουργήσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα HACCP για την δική σας εταιρία

Πολυπροπυλένιο (PP) :

Το πολυπροπυλένιο (PP) είναι ένα θερμοπλαστικό πολυμερές με ευρεία χρήση. Αυτό που το διαφοροποιεί σε σχέση με το κοινά πλαστικά είναι : η μεγάλη αντοχή του σε μηχανικές και θερμικές καταπονήσεις, η μεγάλη του αντίσταση σε ρηγματώσεις, η αντίσταση του στις καιρικές συνθήκες και στην ακτινοβολία UV, η ελάχιστη διαστολή του σε υψηλές θερμοκρασίες και η αντοχή του σε χημικά. Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την μεγάλη διάρκεια ζωής του και την ελαστικότητα του το κάνουν ιδανικό υλικό για απαιτητικές χρήσεις. Οι κάδοι σφουγγαρισμάτος και όλα τα αναλωσιμά τους είναι κατασκευασμένα από πολυπροπυλένιο για μεγάλη αντοχή στην χρήση και τον χρόνο.

Στυρόλιο Ακρυλονιτρίλιο Ρητίνη (SAN) :

Η ρητίνη ακρυλονιτριλίου στυρενίου είναι ένα συμπολυμερές πλαστικό που αποτελείται από στυρόλιο και ακρυλονιτρίλιο. Είναι επίσης γνωστό ως SAN. Χρησιμοποιείται ευρέως στη θέση του πολυστυρενίου λόγω της μεγαλύτερης θερμικής αντοχής του. Οι αλυσίδες του πολυμερούς παρουσιάζουν εναλλασσόμενες επαναλαμβανόμενες μονάδες στυρολίου και ακρυλονιτριλίου και είναι ένα συμπολυμερές.

Η σχετική σύνθεση είναι τυπικά μεταξύ 70 έως 80% κατά βάρος στυρόλιο και 20 έως 30% ακρυλονιτρίλιο. Μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε ακρυλονιτρίλιο βελτιώνει τις μηχανικές ιδιότητες και τη χημική αντοχή, αλλά προσθέτει επίσης κίτρινη απόχρωση στο κανονικά διαφανές πλαστικό.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Το SAN είναι παρόμοιο σε χρήση με πολυστυρένιο. Όπως το ίδιο το πολυστυρένιο, είναι οπτικά διαφανές και εύθραυστο στη μηχανική συμπεριφορά. Το συμπολυμερές έχει θερμοκρασία υαλώδους μετάπτωσης μεγαλύτερη από 100 ° C λόγω των μονάδων ακρυλονιτριλίου στην αλυσίδα, καθιστώντας έτσι το υλικό ανθεκτικό στο βραστό νερό. Συνδέεται δομικά με το πλαστικό ABS, όπου το πολυβουταδιένιο συμπολυμερίζεται με SAN για να δώσει ένα πολύ πιο σκληρό υλικό. Οι ελαστικές αλυσίδες σχηματίζουν ξεχωριστές φάσεις διαμέτρου 10-20 μικρών. Όταν το προϊόν είναι καταπονημένο, η τριβή από τα σωματίδια συμβάλλει στην αύξηση της αντοχής του πολυμερούς. Η μέθοδος σκληρύνσεως από καουτσούκ έχει χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση άλλων πολυμερών όπως ΡΜΜΑ και νάιλον.
 

Πολυανθρακικά/Πολυκαρβουνικά (PC) :

Τα πολυανθρακικά (PC) είναι μια ομάδα θερμοπλαστικών πολυμερών που περιέχουν ανθρακικές ομάδες στις χημικές τους δομές. Τα πολυανθρακικά που χρησιμοποιούνται στη μηχανική είναι ισχυρά, σκληρά υλικά και κάποιες ποιότητες είναι οπτικά διαφανείς. Είναι εύκολα επεξεργασμένα, μορφοποιημένα και θερμοδιαμορφωμένα. Λόγω αυτών των ιδιοτήτων, πολυανθρακικά βρίσκουν πολλές εφαρμογές. Τα πολυανθρακικά δεν έχουν μοναδικό κωδικό ταυτοποίησης ρητίνης (RIC) και ταυτοποιούνται ως "Άλλο", 7 στον κατάλογο RIC.
ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
Το πολυανθρακικό είναι ένα ανθεκτικό υλικό. Παρόλο που έχει μεγάλη αντοχή στην κρούση, έχει χαμηλή αντίσταση στις γρατζουνιές. Ως εκ τούτου, μια σκληρή επίστρωση εφαρμόζεται σε φακούς οπτικών ματιών από πολυανθρακικό και πολυκαρβονικά εξωτερικά εξαρτήματα αυτοκινήτου. Τα χαρακτηριστικά του πολυανθρακικού άλατος συγκρίνονται με εκείνα του μεθακρυλικού πολυμεθυλεστέρα (ΡΜΜΑ, ακρυλικό), αλλά το πολυανθρακικό είναι ισχυρότερο και θα κρατήσει περισσότερο σε ακραίες θερμοκρασίες. Το πολυανθρακικό είναι εξαιρετικά διαφανές στο ορατό φως, με καλύτερη μετάδοση φωτός από πολλά είδη γυαλιού. [Παραπομπή που απαιτείται]

Το πολυανθρακικό έχει θερμοκρασία υαλώδους μεταπτώσεως περίπου 147 ° C, [7] ώστε να μαλακώνει σταδιακά πάνω από αυτό το σημείο και να ρέει πάνω από τους 155 ° C περίπου. [8] Τα εργαλεία πρέπει να κρατούνται σε υψηλές θερμοκρασίες, γενικά πάνω από τους 80 ° C (176 ° F, 353 K) για την παραγωγή προϊόντων χωρίς τάση και χωρίς άγχος. Οι βαθμοί χαμηλής μοριακής μάζας είναι ευκολότερο να καλυφθούν από τους υψηλότερους βαθμούς, αλλά η αντοχή τους είναι χαμηλότερη ως αποτέλεσμα. Οι πιο δύσκολες ποιότητες έχουν τη μεγαλύτερη μοριακή μάζα, αλλά είναι πολύ πιο δύσκολο να επεξεργαστούν. [Παραπομπή που απαιτείται]

Σε αντίθεση με τα περισσότερα θερμοπλαστικά, το πολυανθρακικό μπορεί να υποστεί μεγάλες πλαστικές παραμορφώσεις χωρίς να σπάσει ή να σπάσει. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να υποβληθεί σε επεξεργασία και να σχηματιστεί σε θερμοκρασία δωματίου χρησιμοποιώντας τεχνικές φύλλου μετάλλου, όπως κάμψη σε φρένο. Ακόμα και για καμπύλες απότομης γωνίας με στενή ακτίνα, η θέρμανση μπορεί να μην είναι απαραίτητη. Αυτό το καθιστά πολύτιμο στις πρωτότυπες εφαρμογές όπου χρειάζονται διαφανή ή ηλεκτρικά μη αγώγιμα εξαρτήματα, τα οποία δεν μπορούν να κατασκευαστούν από λαμαρίνα. Το PMMA / Ακρυλικό, το οποίο έχει παρόμοια εμφάνιση με το πολυανθρακικό, είναι εύθραυστο και δεν μπορεί να λυγίσει σε θερμοκρασία δωματίου. [Παραπομπή που απαιτείται] 

Κύριες τεχνικές μετασχηματισμού για πολυανθρακικές ρητίνες:

εξώθηση σε σωληνάρια, ράβδους και άλλα προφίλ, συμπεριλαμβανομένων των πολυστρωματικών στοιχείων [παραπομπή απαιτείται]

 εξώθηση με κύλινδροι σε φύλλα (0,5-20 mm (0,020-0,787 in, 20-787 thou)) και μεμβράνες (κάτω από 1 mm (0,039 in, 39 thou)), τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν απευθείας ή να κατασκευαστούν σε άλλα σχήματα χρησιμοποιώντας τεχνικές θερμοδιαμόρφωσης ή δευτερεύουσας κατασκευής, όπως κάμψη, διάτρηση ή δρομολόγηση. Λόγω των χημικών ιδιοτήτων του δεν ευνοεί την κοπή με λέιζερ. [Παραπομπή που απαιτείται]
χύτευση με έγχυση σε έτοιμα αντικείμενα

Το πολυανθρακικό μπορεί να γίνει εύθραυστο όταν εκτίθεται σε ιονίζουσα ακτινοβολία άνω των 25 kGy (J / kg)

Νέο Είδος Πολυεστέρα (TRITAN) :

Εύρος Τιμών
Από:  Μέχρι:
  Καλάθι Αγορών Περισσότερα
Άδειο καλάθι
  Εταιρικά Νέα Περισσότερα
  Προσφορές Περισσότερα