Πάνω Frame
ΑΡΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ETAIΡΙΚΑ ΝΕΑ
& ΝΕΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
SITEMAP ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Ελληνικά English
Αναζήτηση
 
Κατηγορίες
Πληροφορίες
Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
Προσφορές NewsLetter
Υπηρεσίες
Όροι χρήσεως - Αποστολές
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Newsletter
Αν θέλετε να σας αποστείλουμε ενημερωτικό E-mail, παρακαλώ στείλετε μας το E-mail σας

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
 

HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) :

Το 1959 η NASA αναθέτει σε μια εταιρία επεξεργασίας τροφίμων να παράγει τρόφιμα τα οποία θα ήταν ασφαλή 100% για την καταναλωσή τους στο διάστημα. Η εταιρία τότε αναπτύσσει ένα σύστημα Ανάλυσης Κινδύνου κι Κρισίμων Σημείων Ελέγχου (Hazard Analysis and Critical Control Points) HACCP. Με το σύστημα HACCP εντοπίζονται τα σημεία εκείνα που μπορεί να εμφανιστεί κίνδυνος επιμόλυνσης του τροφίμου, είτε ο κίνδυνος αυτός είναι φυσικός, είτε χημικός, είτε μικροβιολογικός. Τα συστήματα διαχείρισης της υγιείνης και ασφάλειας των τροφίμων συνιστά μια τεκμηριωμένη μέθοδο διαχείρισης των πιθανών κινδύνων σε όλη την αλυσίδα από την παραγωγή, τη διανομή εώς και την κατανάλωση. Βασίζεται σε πρότυπα και αρχές που καθορίζουν τις διαδικασίες οι οποίες απαιτούνται ώστε να επιτευχθεί ο αποτελεσματίκος έλεγχος της παραγωγής τροφίμων. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία (93/43/ΕΟΚ) και αργότερα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ 178/2002) και στην Ελλάδα με την Υπουργική Απόφαση 487-04/10/2000, απαιτείται από τις εταιρίες που: Παρασκευάζουν, Παράγουν, Συσκευάζουν, Αποθηκεύουν, Μεταφέρουν, Διακινούν και Πωλούν τρόφιμα να εφαρμόζουν και να ακολουθούν διαδικασίες για την παραγωγή τροφίμων βάση των αρχών του HACCP.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να δημιουργήσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα HACCP για την δική σας εταιρία


Πολυπροπυλένιο (PP) :

Το πολυπροπυλένιο (PP) είναι ένα θερμοπλαστικό πολυμερές με ευρεία χρήση. Αυτό που το διαφοροποιεί σε σχέση με το κοινά πλαστικά είναι : η μεγάλη αντοχή του σε μηχανικές και θερμικές καταπονήσεις, η μεγάλη του αντίσταση σε ρηγματώσεις, η αντίσταση του στις καιρικές συνθήκες και στην ακτινοβολία UV, η ελάχιστη διαστολή του σε υψηλές θερμοκρασίες και η αντοχή του σε χημικά. Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την μεγάλη διάρκεια ζωής του και την ελαστικότητα του το κάνουν ιδανικό υλικό για απαιτητικές χρήσεις. Οι κάδοι σφουγγαρισμάτος και όλα τα αναλωσιμά τους είναι κατασκευασμένα από πολυπροπυλένιο για μεγάλη αντοχή στην χρήση και τον χρόνο.

TAD Technology (Thru-Air Drying):

Η τεχνολογία TAD χρησιμοποιείται για την ξήρανση του χαρτοπολτού πριν την επεξεργασία του και την κατασκευή των προϊόντων χαρτιού. Σε αντίθεση με την συμβατική τεχνολογία ξήρανσης, η οποία στραγγίζει τον χαρτοπολτό συμπιεζοντάς τον σε γιγάντια ρολα- η τεχνολογία TAD ξηραίνει τον χαρτοπολτό με την χρήση ζεστού αέρα, τον οποίο διοχετεύει στον χαρτοπολτό. Τα προϊόντα χάρτου που παραγόνται με αυτή την μέθοδο πλεονεκτούν από τα κοινά χαρτικά καθώς έχουν : Αυξήμενη απορροφητικότητα με λιγότερο βάρος χαρτιού, αυξήμενο όγκο, πιο δυνατά αλλά συγχρόνως και πιο μαλακά προϊόντα, μεγαλύτερη απόδοση των ινών του χαρτιού.

Φίλτρο HEPA:

Το φίλτρο HEPA σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1940 για το Manhattan Project, για να αποτραπεί η διάδοση των αερομεταφερόμενων ραδιενεργών μολυσματικών παραγόντων. Είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε να κατακρατά ακόμη και πολύ μικρά σωματίδια, διαμέτρου εώς και 0,3μm. Κατακρατά το 99,7% των σωματιδίων που βρίσκονται γύρω μας. Πολλές ηλεκτρικές σκούπες της Nilfisk χρησιμοποιούν τέτοιο φίλτρο και ο εξερχόμενος αέρας είναι καθαρός, προστατεύοντας ανθρώπους με άσθμα και αλλεργίες.

DGHM (Deutsche Gesselschaft fur Hygiene und Microbiologie) :

Γερμανική λίστα απολυμαντικών και αντιμυκητιακών για χρήση σε χώρους όπου τηρούνται αυστηρες υγειονομικές προδιαγραφές (νοσοκομεία, γηροκομεία, βρεφικοί σταθμοί, σχολεία).

DVG (Deutsche Veterinar-Gesselschaft) :

Λίστα απολυμαντικών της Γερμανικής Ένωσης Κτηνιάτρων ελεγμένων για την παρουσία ζωϊκών πρωτεϊνών, δηλαδή των απολυμαντικών εκείνων που είναι αποτελεσματικά ακόμα κι εκεί που εμφανίζονται ζωϊκές πρωτεϊνες και κατά συνέπεια μπορούν να χρησιμοποιήθουν στη βιομηχανία τροφίμων.

RK (Reinigung von Keramik) :

Λίστα προϊόντων καθαρισμού για κάθε είδους κεραμικά πλακίδια για χρήση σε πισίνες και αρμούς. Έχει εκδοθεί απο την Γερμανική Εταιρία για το χώρο του μπάνιου (Deutsche Gesselschaft fur das Badenwesen). Η βασική παράμετρος που εξετάζεται είναι η φθορά που μπορεί να επιφέρει η χρήση προϊόντων πάνω στις επιφάνειες, όταν χρησιμοποιούνται στην ενδεικνυόμενη αναλογία. Χάρη σε αυτούς τους ελεγχούς η λίστα περιλαμβάνει προϊόντα τα οποία είναι απολύτως ασφαλή για χρήση σε κεραμικά πλακίδια.

Διεθνές πρότυπο DIN 18032/2 :

Το πρότυπο αυτό προσδιορίζει τις προδιαγραφές που πρέπει να πληρεί ένα αθλητικό δάπεδο (π.χ. ελαστικότητα, αντιολισθητικότητα, αντικραδασμικότητα). Αναφορικά στα προϊόντα καθαρισμού κατάλληλα είναι εκέινα τα προϊόντα τα οποία δεν επηρέαζουν τις ιδιότητες του δαπέδου.

NSF :

Εθνικό Ίδρυμα Υγιεινής είναι ένα ανεξάρτητο εργαστήριο δοκιμών - οργάνωση στο Ann Arbor, του
Μίσιγκαν. NSF απαριθμεί τα προϊόντα που πληρούν τα κριτήρια τους για τον καθαρισμό και την υγιεινή:
σε επαφή με τρόφιμα, ζώνη ασφαλείας και επαφή με τρόφιμα, σύμφωνα με το Πρότυπο 2: Εξοπλισμός Τροφίμων
και η Standard 18: Εγχειρίδιο Αντλίες ποτά. Επίσης, η Standard 21: Θερμοπλαστικά απορριμμάτων
Εμπορευματοκιβώτια. Για να βρείτε Rubbermaid NSF πιστοποιημένα προϊόντα, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.nsf.org/certified

 

Χρήση Ποτηριών Σε Πισίνες Και Παραλίες :

Είναι γνωστό πως η χρήση γυάλινων ποτηριών στις πισίνες και στις παραλίες έχει απαγορευτεί εξ αιτίας πολλών ατυχημάτων. Γ αυτό αντικαταστήστε τα γυάλινα ποτήρια με πλαστικά κατασκευασμένα με τέτοιο τρόπο ωστε να μοιάζουν με αληθινά.
 

Γιατί Να Επιλέξω Χαρτί Κουζίνας - Χειροπετσέτες-Βιομηχανικό χαρτί Για Το Στέγνωμα Των Χεριών Μου :
 

Πόσα ml είναι 1 oz

 Γνωστό και ως “Green Dot”. Το σύμβολο αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η συσκευασία είναι ανακυκλώσιμη. Είναι ένα σύμβολο που χρησιμοποιείται στις συσκευασίες και σημαίνει ότι ο παραγωγός συμμετέχει σε σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης και συνεισφέρει οικονομικά για την ανακύκλωση του προϊόντος. 

 Το σύμβολο αυτό, αναγράφεται στα προϊόντα που είναι κατάλληλα για ανακύκλωση. Δεν σημαίνει ότι η συσκευασία έχει φτιαχτεί από ανακυκλώσιμα υλικά.

 Το σύμβολο αυτό, όπως το παραπάνω, υποδεικνύει ότι το προϊόν είναι κατάλληλο για ανακύκλωση. Το ποσοστό που αναγράφεται στο εσωτερικό είναι το ποσοστό του ανακυκλωμένου υλικού που περιέχεται στο προϊόν.

 

 Αναφέρεται στον τύπο του πλαστικού που ανακυκλώνεται. Τα μπουκάλια PET ή πολυαιθυλενίου χρησιμοποιούνται για συσκευασία νερού, αναψυκτικών και ανακυκλώνονται εύκολα. 

  Το σύμβολο HDPE (υψηλής περιεκτικότητας πολυαιθυλένιο) συναντάται σε συσκευασίες καθαριστικών, σακούλες απορριμμάτων, χυμούς και σημαίνει ότι το πλαστικό ανακυκλώνεται.

 Το PVC (πολυβινυλοχλωρίδιο) έχει αντικατασταθεί από το PET στη βιομηχανία τροφίμων και χρησιμοποιείται συνήθως σε καλώδια και σωληνώσεις. Ανακυκλώνεται πιο δύσκολα από τα υπόλοιπα ενώ η καύση του απελευθερώνει τοξικές ουσίες.

  Αναφέρεται σε πλαστικό χαμηλής περιεκτικότητας σε πολυαιθυλένιο όπως είναι οι σακούλες τροφίμων και πλαστικές σακούλες σούπερ μάρκετ και καταστημάτων.

 Είναι πιο συνηθισμένο στα καλαμάκια, τα πώματα μπουκαλιών, μπουκάλια σαλτσών και κάποια ιατρικά σιρόπια. Το PP (πολυπροπυλένιο) ανακυκλώνεται.

 Το PS (πολυστυρένιο) είναι το υλικό που χρησιμοποιείται σε πλαστικά είδη μιας χρήσης (ποτήρια, πιάτα κλπ), σε θήκες CD-DVD και ανακυκλώνεται.

 Αναφέρεται στην κατηγορία πλαστικών που δεν κατατάσσονται στις προηγούμενες και συνήθως χρησιμοποιείται σε γυαλιά ηλίου, θήκες υπολογιστών και μεγάλες μπουκάλες νερού.

 European Ecolabel. Σύμβολο που αποδεικνύει πως το προϊόν έχει κατασκευαστεί με φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους.

 

 Το σύμβολο αυτό χρησιμοποιείται κυρίως στις ΗΠΑ και δείχνει πως το προϊόν στο οποίο υπάρχει, έχει παραχθεί με φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους.

 Το σύμβολο υπάρχει σε γυάλινες συσκευασίες (μπουκάλια, βάζα κτλ) και προτρέπει στην ανακύκλωσή τους.

 

 Το σύμβολο αυτό δεν συνδέεται με την ανακύκλωση αλλά είναι μια παράκληση προς τους υπεύθυνους πολίτες να απορρίπτουν το προϊόν με τον πιο κατάλληλο τρόπο. Δύναται επίσης να τοποθετηθεί σε κάποιο σημείο όπου υπάρχει κάδος απόρριψης αποβλήτων. 

 Όταν υπάρχει το σύμβολο αυτό σε ένα προϊόν, σημαίνει ότι κατασκευάζεται από ανακυκλωμένο αλουμίνιο και μπορεί να ανακυκλωθεί ξανά.

 Το προϊόν με το εν λόγω σύμβολο είναι κατασκευασμένο από ανακυκλώσιμο ατσάλι που μπορεί να ανακυκλωθεί ξανά.

 

 Συναντάται σε χαρτί ή προϊόντα ξύλου και σημαίνει ότι το ξύλο προέρχεται από δάση που διαχειρίζονται με βιώσιμο τρόπο και σύμφωνα με τις αρχές του FSC.

 Χρησιμοποιείται για τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές και σημαίνει ότι έχουν παραχθεί μετά τις 13 Αυγούστου 2005, και ότι δεν πρέπει να απορρίπτονται στους κάδους μαζί με τα οικιακά απόβλητα αλλά να διατίθενται ξεχωριστά ώστε να ανακυκλώνονται. 

 

 Ο Μπλε Άγγελος είναι γερμανικό οικολογικό σήμα που χρησιμοποιείται συνήθως σε προϊόντα χαρτιού και πλαστικού για να δείξει ότι τα προϊόντα παράγονται από ανακυκλωμένες πρώτες ύλες.

Πηγή:Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης © 2018
 

Τί σημαίνει βιοδιασπώμενο ?

Μία πλαστική σακούλα χρειάζεται 10-20 χρόνια για να διαλυθεί στη θάλασσα, ένα πλαστικό ποτήρι 50 και ένα πλαστικό μπουκάλι «μόλις» 450 χρόνια.

χρησιμοποιούνται σε μεγάλο βαθμό τόσο εξαιτίας των ιδιοτήτων τους, μηχανικών και θερμικών -κυρίως της ανθεκτικότητας και της αντίστασής τους στα διάφορα είδη διάβρωσης- όσο και εξαιτίας της χαμηλής τους τιμής.

Η χρήση τους σε εφαρμογές μικρής διάρκειας, όπως συσκευασίες προϊόντων και τροφίμων (στις οποίες οφείλεται και ο κύριος όγκος απορριμμάτων, σχεδόν το 1/3 του όγκου των απορριμμάτων), δημιούργησε στις μέρες μας το μεγάλο πρόβλημα της μόλυνσης του περιβάλλοντος και της έλλειψης χώρου απόρριψής τους. Από μελέτες που πραγματοποιήθηκαν έγινε γνωστό ότι στο τέλος του 20ού αιώνα η παραγωγή πλαστικών είχε φτάσει τους 130 εκατομμύρια τόνους το χρόνο. Αναλογικά, κάθε άτομο χρησιμοποιεί περίπου 100 κιλά πλαστικού το χρόνο. Τα κοινά πλαστικά παραμένουν στο περιβάλλον για εκατοντάδες χρόνια εξαιτίας του γεγονότος ότι οι μικροοργανισμοί που βρίσκονται στο χώμα δεν μπορούν γενικά να διασπάσουν μια πολυμερική αλυσίδα που αποτελείται αποκλειστικά από άτομα άνθρακα και που δεν υπάρχει στη φύση. Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε η ανάγκη αντικατάστασης των κοινών πλαστικών με νέα, καινοτόμα υλικά που έχουν την ίδια λειτουργικότητα, ενώ είναι περισσότερο φιλικά προς το περιβάλλον.

Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν κάνει την εμφάνισή τους νέα πολυμερικά υλικά τα οποία διαθέτουν την ιδιότητα της διάσπασης στο περιβάλλον σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τα λεγόμενα βιοαποικοδομήσιμα ή βιοδιασπώμενα πλαστικά (biodegradable polymers).

Η βιοδιάσπαση των πλαστικών δεν εξαρτάται μόνο από την πρώτη ύλη παραγωγής τους, αλλά από τη χημική δομή τους και την σύνθεσή τους. Για αυτό το λόγο τα βιοαποικοδομήσιμα πλαστικά μπορεί να προέρχονται από φυσικά ή από συνθετικά πολυμερή. Τα «περιβαλλοντικά διασπώμενα πολυμερή» χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με το μηχανισμό διάσπασής τους, οι οποίες είναι οι εξής:

• Βιοδιασπώμενα (biodegradable)

• Κομποστοποιήσιμα (compostable)

• Υδρο-βιοδιασπώμενα (hydrobiodegradable)

• Φωτο-διασπώμενα (photodegradable)

• Φωτο-βιοδιασπώμενα (photobiodegradable)

• Βιοδιαβρώσιμα

Τα βιοδιασπώμενα πολυμερή διασπώνται υπό ειδικές συνθήκες ζύμωσης, σε διοξείδιο του άνθρακα, νερό και βιομάζα.

Τα κομποστοποιήσημα πολυμερή τοποθετούνται στον κάδο κομποστοποίησης μαζί με τα υπόλοιπα οργανικά απορρίματα για την δημιουργία λιπάσματος ( κομπόστ ).

Τα υδρο-βιοδιασπώμενα πολυμερή διασπώνται μέσω υδρόλυσης και είναι εκείνα που περιέχουν άμυλο ή παράγωγά του σε υψηλό ποσοστό.

Τα φωτο-διασπώμενα πολυμερή διασπώνται μόνο με την επίδραση ηλιακής ακτινοβολίας.

Τα φωτο- βιοδιασπώμενα πολυμερή, αντιθέτως, δεν απαιτούν τη συνεχή παρουσία φωτός. Η τεχνολογία τους βασίζεται στην προσθήκη μικρής ποσότητας «διασπαστή» ο οποίος εισαγόμενος στο πλαστικό κατά τη διαδικασία παραγωγής της πρώτης ύλης αλλάζει τη συμπεριφορά του πλαστικού. Τα φωτο-βιοδιασπώμενα πλαστικά, αφού εκτεθούν για κάποιο διάστημα στον ήλιο, ακόμη και με την ταφή, θα αποικοδομηθούν με την βοήθεια βακτηρίων και μυκήτων καθώς προηγούμενα ο «διασπαστής» έχει διασπάσει τα μακρομόρια του πλαστικού σε άλλα μικρότερα.

Τα βιοδιαβρώσιμα πολυμερή διασπώνται από φυσικούς παράγοντες, κυρίως παρουσία μικροοργανισμών, και μπορεί να περιλαμβάνει διαδικασίες όπως η διάλυση στο νερό. Τα περιβάλλοντα διάσπασης των φωτο-διασπώμενων και βιοδιαβρώσιμων πολυμερών διαφέρουν και για το λόγο αυτό δεν ανήκουν στην κατηγορία των βιοδιασπώμενων πολυμερών.

Η ανάπτυξη των βιοδιασπώμενων πολυμερών, δηλαδή των πολυμερών που προέρχονται συνήθως από ανανεώσιμες πρώτες ύλες και διασπώνται μετά την απόρριψή τους από μικροοργανισμούς που βρίσκονται στο περιβάλλον, αποτελεί μια εναλλακτική λύση στις εφαρμογές των κοινών πλαστικών, αφού έχουν παρόμοιες φυσικές και μηχανικές ιδιότητες με τα συμβατικά πλαστικά και επιπλέον δίνουν λύση στο πρόβλημα της μόλυνσης του περιβάλλοντος, της εξοικονόμησης χώρου απόθεσης απορριμμάτων και απεξάρτησης από το πετρέλαιο. Τα βιοδιασπώμενα πολυμερή, σε αντίθεση με τα κοινά πλαστικά, διασπώνται σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα σε διοξείδιο του άνθρακα, νερό και βιομάζα.
 
Κύκλος ζωής βιοδιασπώμενων πολυμερών από ανανεώσιμες πρώτες ύλες

Ευχαριστούμε την κα Ελένη Γιώτη, Μηχανολόγο Μηχανικό – Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, για το ενημερωτικό υλικό.
 

  

 

Εύρος Τιμών
Από:  Μέχρι:
  Καλάθι Αγορών Περισσότερα
Άδειο καλάθι
  Εταιρικά Νέα Περισσότερα

  Προσφορές Περισσότερα
ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΑΡΤΟΖΑ